Kotitalousvähennys

Hyödynnä kotitalousvähennys!

Vuonna 2011 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 3000€. Vähennys onhenkilökohtainen, joten samassa taloudessa asuvan pariskunnan kotitalousvähennys on enimmillään yhteensä 6000€ vuonna 2011.

Kotitalousvähennyksessä on 100€ omavastuu / henkilö. Puolisoille kotitalousvähennys myönnetään siten kuin he ovat sitä hakeneet. Jos 3000€ raja taloudessa ei ylity, kannattaa vähennys hakea vain toiselle puolisolle. Tällöin omavastuu vähennetään vain kertaalleen.

Myös lahjakortista, jonka hankit omaisellesi (puolisosi, lapsesi, vanhempasi, isovanhempasi) voit tehdä kotitalousvähennyksen. Pistä siis kokoon "kimppa" omaistesi kanssa. Helpoiten se järjestyy käytännössä hankkimalla lahjakortti omaisellesi, jota hän voi hyödyntää ostaessaan palveluja Rakennusliike HTM:ltä / Nikkariapu HTM:ltä.

Kotitalousvähennyksen saamiseksi sinun tulee liittää veroilmoitukseesi kotitalousvähennystä koskeva lomake 14.

Kotitalousvähennys vuonna 2011 on 60% teetetyn työn osuudesta. Täten siis verotuksen valmistuttua henkilön verotuksen maksuun pantavasta nettoveron määrästä vähennetään kyseinen kotitalousvähennyksen määrä. Käytännössä siis tilaaja maksaa teettämästään työstä 40% työn osuudesta omavastuun jälkeen, näin mikäli hänellä on kotitalousvähennyksen määrän verran verotuksessa vahvistettuja veroja tuloistaan.

Kotitalousvähennystä myönnetään kotona tai vapaa-ajan asunnolla teetetystä työstä. Vähennys ei koske puhdasta uudisrakentamista, mutta hyvin kattavasti liki kaikkea muuta kodin huolto- ja kunnostustyötä saneerauksineen.

Ennen työn aloittamista varmistamme tarvittaessa mikä on kotitalousvähennyksen alaista työtä ja mikä ei yhdessä asiakkaan kanssa.

Katso myös linkki www.vero.fi/fi-FI/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys